Kategoriarkiv: Mai 2015

Vinner av fotokonkurransen – Vårens nyfødte skapninger

Fugleliv på holmene mellom Svines og Tømmervika_2_Torill Jørgensen

(Klikk på bildet for større versjon)

Juryen har kåret en ny vinner av fotokonkurransen arrangert av Syv Søstre natur- og kulturpark. I mai var temaet for konkurransen Vårens nyfødte skapninger.

Vinnerbildet er tatt av Torill Jørgensen. Hun har tatt et innholdsrikt bilde av fuglelivet på holmene mellom Svines og Tømmervika. Torill vinner et gavekort på kr 1000,- på Sykkelboden i Sandnessjøen. Gratulerer!

Landskapsområdet fra Tjøtta til Søvik, inkludert fjellrekken de Syv Søstre og tilliggende øyer sør i Alstahaug kommune, er rik på kulturhistorie og naturverdier. Et av hovedmålene for Syv Søstre natur- og kulturpark er å tilrettelegge området bedre for turister og lokalbefolkning, samt bidra til næringsutvikling, verdiskaping og bolyst. Fotokonkurransen er et ledd i synliggjøringen av kvalitetene og opplevelsestilbudet i området.

Foto: Paul Aakerøy

Fotokonkurranse – Vårens nyfødte skapninger

Foto: Paul Aakerøy

I mai kan man få se årets nykomlinger boltre seg i naturen og i fjøset. I fotokonkurransen denne måneden ønsker vi bilder av ville og tamme nyfødte fugler og dyr i parkområdet. Ekstra plusspoeng er det om det framkommer hvor i Syv Søstre natur- og kulturpark bildet er tatt.

Tema for fotokonkurransen i mai er Vårens nyfødte skapninger.

Ta nye bilder eller let i arkivet fra tidligere år, og vær med i konkurransen om et gavekort på kr 1000,-. Bilder må være fra parkområdet som strekker seg fra Søvik til Tjøtta, inkludert fjellrekken de Syv Søstre og øyriket sør i Alstahaug kommune.

Kriteriene for konkurransen er de samme som før:

  • Åpen konkurranse hvor alle som ønsker kan delta.
  • Bildene må være tatt av eller i parkområdet.
  • Hver måned kåres en vinner av «månedens tema». Vinnerbildet publiseres i Helgelands Blad, på parkens hjemmeside og facebookside.
  • Gi kort info om bildet: Hvor er det tatt? Hva er det av? Husk å få med fotograf!
  • Vinneren premieres med et gavekort på kr. 1000,- på Sykkelboden i Sandnessjøen.
  • Juryen består av Annette Bär og  Liv Jorunn Hind fra Bioforsk Tjøtta, samt Kari-Ann Dragland fra Helgelands Blad.
  • Syv Søstre natur- og kulturpark forbeholder seg retten til å benytte bildene i videre markedsføring av parken. Fotograf vil synliggjøres ved slike anledninger.
  • Ved bruk av personbilder må fotografen få godkjennelse om bruk av bildet før innsending til konkurransen.

Bidrag til konkurransen sendes til foto@syvsostrepark.no